Image Alt

Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Wat is oefentherapie
Cesar/Mensendieck?

01

We bewegen de hele dag door en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor ons lichaam. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan. Ook door bepaalde afwijkingen of aandoeningen zoals reuma of astma kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt er rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten. Oftewel, oefentherapie in Breda op maat.

Wat kan oefentherapie
Cesar/Mensendieck u bieden?

01

Heeft u al jaren last van een bepaalde klacht die steeds terug keert zoals nek- of lage rugklachten? Heeft u het idee dat de klacht ontstaat door een bepaalde houding of dat uw klacht werk-gerelateerd is? Heeft u een (chronische) aandoening waarmee u wilt leren omgaan? Neem dan contact op met een van onze oefentherapeuten! Onze oefentherapeuten Laura van Acker en Jessica van Broekhoven zijn te bereiken via email of u kunt telefonisch een afspraak maken.

Voor mijn ademhalingsproblemen kwam ik bij Bredero. Mijn ervaringen bij Bredero heb ik als erg zeer prettig ervaren. Ik voelde mij gehoord door de oefentherapeut en ze heeft mij geholpen met goede tips welke mijn ademhalingstechniek heeft verbeterd en hierdoor kan ik weer goed sporten.

Simone
Klant Bredero

FitGym introductie

03

Bent u een tijdje minder actief geweest, door bijvoorbeeld een blessure? Wilt u op een verantwoorde manier fit worden zonder geblesseerd te raken? Of hebt u een klacht, maar wil je toch onder begeleiding blijven bewegen? Dan is FitGym de uitgelezen mogelijkheid! U kunt zich nu aanmelden bij Fysiotherapie & Oefentherapie Bredero. Professionele begeleiding Onder professionele begeleiding van een oefentherapeut Cesar of geriatrisch fysiotherapeut wordt op een leuke en innoverende manier functioneel getraind. In de volksmond wordt deze les ook wel Cesar-fit of ouderengym genoemd. Er wordt begonnen met een warming-up op muziek, gevolgd door een kern waarin gevarieerd wordt met uithoudingsvermogen, stabiliteit, balans, houding, coördinatie en lenigheid. De cooling-down bestaat uit rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en/of ontspanning. Bij de FitGym traint iedereen op zijn/haar niveau, waardoor de lessen voor iedereen toegankelijk zijn.

aanmeld kosten

04

Tijdens de FitGym leert u door specifieke oefeningen uw eigen houding en beweeggedrag te optimaliseren. Deze trainingen worden uitgevoerd door onze oefentherapeut Laura of geriatrisch fysiotherapeut Tara, die gespecialiseerd zijn op dit vakgebied. Zo leert u op een verantwoordelijke manier en zo efficiënt mogelijk te kunnen bewegen in het dagelijks leven. Een belangrijk onderdeel van de FitGym is preventie, dit betekent dat de lessen gericht zijn op het voorkomen van lichamelijke klachten. De trainingen van onze oefentherapeut of fysiotherapeut zijn met name gericht op vitaal ouder worden en blijven. Proefles Bent u nog aan het twijfelen of dit iets voor u is? Vraag dan een gratis proefles aan! Aanmelden Aanmelden kan door te bellen met 076-5219034 of te mailen naar oefentherapie@brederobreda.nl of fysiotherapie@brederobreda.nl Kosten FitGym is al mogelijk vanaf 45 euro per maand. De betaling wordt automatisch maandelijks geïncasseerd. Er is geen vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Gezond bewegen kun je leren!

Bent u nog aan het twijfelen of dit iets voor u is? Vraag dan een gratis proefles aan! Aanmelden kan door te bellen met 076-5219034 of te mailen naar oefentherapie@brederobreda.nl of fysiotherapie@brederobreda.nl. FitGym is al mogelijk vanaf 45 euro per maand. De betaling wordt automatisch maandelijks geïncasseerd. Er is geen vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Gezond bewegen kun je leren!

aFSPRAAK MAKEN?

In onze behandelwijze staat de patiënt centraal. Dat betekent een persoonlijke begeleiding bij uw herstel. Voor elke klacht geldt een behandeling op maat. Wij onderhouden direct contact met de specialisten in het gezondheidscentrum waardoor er efficiënt kan worden geschakeld.
Voor afspraken zijn wij iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur. Bij voorkeur belt u ons in de ochtend.