Image Alt

Beweegprogramma COPD

Beweegprogramma COPD

01

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Heeft u last van hoestbuien? Merkt u dat u minder energie heeft? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden om zo uw benauwdheid te verminderen, maar het tegenovergestelde is waar. Genezen van COPD kan helaas niet en hoe de ziekte zich ontwikkelt is voor iedereen anders. De manier van leven is van invloed op het verloop van de ziekte en de ernst van uw klachten. Als u minder beweegt, krijgt u eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af. Bewegen helpt uw algehele conditie stabiel te houden. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat uw ziekte langzamer verloopt en dat u uzelf fitter of zelfs minder benauwd voelt.

THERAPIE

02

Naast beweging zijn ademhalingsoefeningen van belang. Deze oefeningen helpen u om slijm op een effectieve manier los te maken en op te hoesten. Bovendien leert u op de juiste wijze adem te halen, zowel in rust als tijdens inspanning. Speciaal voor mensen met COPD hebben wij beweeggroepen ontwikkeld. Onder begeleiding van een fysiotherapeut gespecialiseerd in COPD wordt u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl begeleid. Onze fysiotherapeut is aangesloten bij het Chronisch Zorgnet en heeft hier speciale cursussen in gevolgd. In deze groepen beweegt u laagdrempelig samen met lotgenoten op uw eigen niveau en worden ook ademhalingsoefeningen besproken en uitgevoerd. Om de drie maanden vindt er een individuele sessie plaats waarbij fysieke testen worden uitgevoerd en uw doelen worden besproken om te kijken welke aanpak het beste bij u past.

Deze groepen vinden plaats op maandag en donderdag van 9:30-10:30 en van 10:30-11:30. Uiteraard bieden wij ook individuele behandelingen aan voor wie meer persoonlijke aandacht nodig heeft of niet wil of kan deelnemen aan een groep.

Vergoeding

03

"De COPD groep helpt goed om de conditie te verbeteren. Het wordt super gedaan onder goede begeleiding. Ik zou het alle mensen met COPD aanraden."

José

"Ik merk dat mijn lijf veel baat heeft bij het volgen van de COPD groep. Een aanrader voor iedereen. Het kan jammer genoeg niet iedere dag, maar twee keer in de week is ook leuk."

Nel

"Ik kom graag naar de COPD fitness, onder andere voor de persoonlijke aandacht die we krijgen van de fysiotherapeuten. Ook in groepsverband is het erg stimulerend om te komen en om te participeren."

Alex

aFSPRAAK MAKEN?

In onze behandelwijze staat de patiënt centraal. Dat betekent een persoonlijke begeleiding bij uw herstel. Voor elke klacht geldt een behandeling op maat. Wij onderhouden direct contact met de specialisten in het gezondheidscentrum waardoor er efficiënt kan worden geschakeld.
Voor afspraken zijn wij iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur. Bij voorkeur belt u ons in de ochtend.