Image Alt

Sensorische informatieverwerking

SENSORISCHE INTEGRATIE BIJ
KINDEREN

01

Er zijn zintuigen die we allemaal kennen: ruiken, proeven, voelen, horen of zien. Ook zijn er verborgen zintuigen, zoals het evenwichtsorgaan. Al die zintuigen werken gedurende de dag samen om ervoor te zorgen dat we goed reageren op onze omgeving. Ze informeren ons in feite over de wereld om ons heen. De zintuigen laten ons weten dat we bij een groen stoplicht door moeten rijden en ze vertellen ons dat we bij een volle blaas naar de wc moeten. Ze bestaan afzonderlijk van elkaar, maar moeten als een geheel functioneren.

Sommige kinderen kunnen echter moeite hebben met het verwerken van sensorische prikkels, zoals geluiden, aanrakingen en bewegingen. Dit kan hun dagelijkse activiteiten en interacties met anderen beïnvloeden. Sensorische integratie therapie is een bewezen en effectieve benadering om kinderen te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun sensorische verwerking. Onze kinderfysiotherapeut werkt nauw samen met ouders en verzorgers om de individuele behoeften van elk kind te begrijpen en te ondersteunen.

KINDERFYSIOTHERAPIE

02

Tijdens de therapie gebruiken we speelse, uitdagende en stimulerende activiteiten om de zintuigen van het kind te prikkelen en te integreren. Door deze gestructureerde aanpak leren kinderen hun zintuiglijke ervaringen beter te begrijpen en te reguleren. Dit kan resulteren in verbeterde aandacht, concentratie, motorische vaardigheden en sociaal gedrag. We bieden begeleiding en advies over hoe sensorische integratie technieken thuis kunnen worden toegepast om de vooruitgang van het kind te bevorderen.

Als uw kind moeite heeft met sensorische prikkelverwerking en dit van invloed is op hun dagelijks functioneren, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om uw kind te helpen gedijen in een wereld vol zintuiglijke uitdagingen en mogelijkheden. Samen kunnen we werken aan een betere kwaliteit van leven voor uw kind en uw gezin.

"Wij vonden het fijn dat er eindelijk erkenning is over wat er met onze dochter aan de hand is en de tips en trucs zijn erg helpend!"

Angel

"Agneta is zo goed met kinderen, heeft een bak aan ervaring waardoor mijn dochter snel op haar gemak was en ook snel veel aan de therapie had"

Miriam
Sensorische integratie

Agneta Braat

KINDERFYSIOTHERAPEUT

aFSPRAAK MAKEN?

In onze behandelwijze staat de patiënt centraal. Dat betekent een persoonlijke begeleiding bij uw herstel. Voor elke klacht geldt een behandeling op maat. Wij onderhouden direct contact met de specialisten in het gezondheidscentrum waardoor er efficiënt kan worden geschakeld.
Voor afspraken zijn wij iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur. Bij voorkeur belt u ons in de ochtend.