Image Alt

Voorkeurshouding baby

VOORKEURSHOUDING BIJ ZUIGELINGEN

01

Een voorkeurshouding bij een baby betekent dat het kindje een voorkeur heeft om zijn of haar hoofdje naar één kant te draaien, waardoor het vaak op dezelfde zijde ligt. Deze aandoening komt vaak voor bij pasgeborenen en kan verschillende oorzaken hebben, zoals een moeilijke bevalling, eenzijdig bewegen in de baarmoeder of een verstijfde nekspier. Hoewel een voorkeurshouding meestal onschuldig is, is het belangrijk om het te behandelen om latere problemen te voorkomen.

Bij Fysiotherapie Bredero begrijpen we dat elke baby uniek is en een specifieke aanpak nodig heeft. Onze ervaren kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van baby's met een voorkeurshouding. Tijdens een eerste consult aan huis zal de kinderfysiotherapeut een onderzoek uitvoeren om de voorkeurshouding te beoordelen. Vervolgens zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Onze behandelingen omvatten oefeningen en stimulatie om de nekspieren van uw baby te versterken en de beweeglijkheid te vergroten. Verder ondersteunen wij u als ouder bij het aanleren van positieve houdingsveranderingen tijdens het slapen en spelen.

SCHEDELMETINGEN

02

Wij streven we ernaar om zuigelingen de best mogelijke behandeling te bieden. Daarom voeren onze kinderfysiotherapeuten betrouwbare metingen uit voor het beoordelen van schedelafplatting, bij u thuis. Op dit moment maken we gebruik van twee meetmethodes, namelijk Skully Care en Plagiocephalometrie (PCM). Beide methodes zijn volledig veilig en onopvallend voor uw baby. De resultaten van de metingen worden altijd met de ouders besproken en met hun toestemming kunnen ze ook naar de verwijzende arts worden gestuurd. Deze metingen zijn essentieel om het herstel van de schedelafplatting te volgen. We nemen de metingen aan het begin en aan het einde van het behandeltraject af. Indien nodig kan er tijdens tussentijdse evaluaties een extra meetmoment worden gepland, dit zal in overleg met de ouders gebeuren.

20230314_Fysiotherapie Bredero-30

"Steffie heeft ons erg goed geholpen bij de behandeling voor de voorkeurshouding van onze pasgeboren zoon. Ze is erg toegankelijk, kundig, proactief en communicatief sterk."

Ineke & Jake

"Melissa wist ons als kersverse ouders het vertrouwen en de rust te geven om met haar tips en tricks aan de slag te gaan."

Judith & Ties
Voorkeurshouding baby

Agneta Braat

KINDERFYSIOTHERAPEUT

Voorkeurshouding baby

Melissa van der Linden-Grguric

KINDERFYSIOTHERAPEUT MSC.

Voorkeurshouding baby

Steffie Schoenmakers

KINDERFYSIOTHERAPEUT MSC.

aFSPRAAK MAKEN?

In onze behandelwijze staat de patiënt centraal. Dat betekent een persoonlijke begeleiding bij uw herstel. Voor elke klacht geldt een behandeling op maat. Wij onderhouden direct contact met de specialisten in het gezondheidscentrum waardoor er efficiënt kan worden geschakeld.
Voor afspraken zijn wij iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur. Bij voorkeur belt u ons in de ochtend.